Ξεκίνησε από το χρήστη

evimono

αποστείρωση βάζων

568
0
0
  • evimono

    Γειά σας,

    πέρα από τον πρόσφατα δημοσιευμένο τρόπο αποστείρωσης βάζων, γνωρίζω και χρησιμοποιώ έναν άλλο.
    Βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καθαρά και στεγνά βάζα. Δε χρειάζεται να τα γεμίσουμε μέχρι το χείλος. Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 10-15 λεπτά.
    Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Όταν κρυώσουν θα ακούσουμε εκείνο τον χαρακτηριστικό ήχο που ακούμε και όταν ανοίγουμε μια μαρμελάδα από το super market, (θα δείτε ότι αν έχει πετύχει η αποστείρωση στο κεντρικό μέρος του καπακιού, μαζί με τον ήχο, θα σχηματιστεί μια κοίλη επιφάνεια, που θα γίνει κυρτή μόλις ανοίξετε για πρώτη φορά το βάζο!)