Καλημέρα σε όλους!
Χαίρομαι που εγκαινιάζω το forum!!! Ελπίζω να ακολουθήσουν πολλές πολλές συζητήσεις και συνταγές.
Η κόρη μου λατρεύει τα μπισκότα OREO και γι αυτό μου ζήτησε να της φτιάξω μία τούρτα με αυτά. Από τότε έγινε η αγαπημένη όλων μας! Για αρχή λοιπόν θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας!
Πέννυ
ΤΟΥΡΤΑ OREO
Παντεσπάνι
• 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 κουταλιές κακάο
1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα (οπωσδήποτε) και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 30 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κι όταν το ακουμπάμε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από το ταψί.
6. Το κόβουμε κατά μήκος στα 3 κομμάτια.
Καλά θα είναι να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα για να μπορέσετε να το κόψετε ευκολότερα.
Πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.
Σιρόπι
• 150 gr. ζάχαρη
• 150 gr. νερό
• 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σαντιγύ
2 Πακέτα των 500 ml φυτική σαντιγύ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όποια άλλη θέλετε)
1 πακέτο Μπισκότα OREO
Χτυπάω τη σαντιγύ μέχρι να αρχίσει να “στέκεται”. Στο μεταξύ θρυμματίζω στο multi τα μπισκότα αφού πρώτα αφαιρέσω με ένα μαχαιράκι την κρέμα. Κρατάω 2 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση και τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα τα ρίχνω στη σαντιγύ.
Διακόσμηση
1 πακέτο μπισκοτάκια mini OREO
Χαίρομαι που εγκαινιάζω το forum!!! Ελπίζω να ακολουθήσουν πολλές πολλές συζητήσεις και συνταγές.
Η κόρη μου λατρεύει τα μπισκότα OREO και γι αυτό μου ζήτησε να της φτιάξω μία τούρτα με αυτά. Από τότε έγινε η αγαπημένη όλων μας! Για αρχή λοιπόν θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας!
Πέννυ
ΤΟΥΡΤΑ OREO
Παντεσπάνι
• 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 κουταλιές κακάο
1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα (οπωσδήποτε) και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 30 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κι όταν το ακουμπάμε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από το ταψί.
6. Το κόβουμε κατά μήκος στα 3 κομμάτια.
Καλά θα είναι να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα για να μπορέσετε να το κόψετε ευκολότερα.
Πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.
Σιρόπι
• 150 gr. ζάχαρη
• 150 gr. νερό
• 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σαντιγύ
2 Πακέτα των 500 ml φυτική σαντιγύ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όποια άλλη θέλετε)
1 πακέτο Μπισκότα OREO
Χτυπάω τη σαντιγύ μέχρι να αρχίσει να “στέκεται”. Στο μεταξύ θρυμματίζω στο multi τα μπισκότα αφού πρώτα αφαιρέσω με ένα μαχαιράκι την κρέμα. Κρατάω 2 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση και τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα τα ρίχνω στη σαντιγύ.
Διακόσμηση
1 πακέτο μπισκοτάκια mini OREO