Ξεκίνησε από το χρήστη

mando

Ξέρουν τα εστιατόρια να κοστολογούν σωστά τα προϊόντα τους;

1251
0
0
  • mando

    Είναι η ιδέα μου ή οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν ξέρουν πώς να κοστολογήσουν τα προϊόντα τους; Παρήγγειλα σήμερα από το Bereket στην Άνω Γλυφάδα. Γενικώς είναι από τα αξιοπρεπη εστιατόρια, αλλά πήρα μία κοτοσαλάτα, την οποία μου την έστειλαν σε συσκευασία από αυτές που στα φαστφουντάδικα σερβίρουν τις σος τους (ελάχιστη δηλ. ποσότητα, τίγκα στη μαγιονέζα, δεν καταλάβαινες καθόλου κοτόπουλο) και τη χρέωσαν 4,10 ευρώ. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μην τους συμφέρει το συγκεκριμένο προϊόν να το πουλάνε φθηνότερα.... ας το βγάλουν από το μενού τους. Πραγματικά, προκειμένου να χάσουν πελατεία, (γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να ξαναπάρω τίποτα από εκεί), ας μη σερβίρουν πράγματα που δεν τους συμφέρουν (ή τουλάχιστον ας φέρονται πιο έξυπνα κι ας έχουν καλύτερες και πιο παραπλανητικές συσκευασίες). Ειδικά τώρα στην κρίση, που οι καταναλωτές, ευτυχώς, ψάχνονται περισσότερο, καλό είναι να προσέχουμε λίγο. Το προηγούμενο περιστατικό συνέβη πάλι στη Γλυφάδα με ένα μαγαζί που λέγεται οι Μαγείρισσες. Παρήγγειλα μερίδα βραστών λαχανικών, μου έστειλαν 3 κολοκυθάκια κι ένα καρότο κομμένο σε φέτες και το χρέωσαν 5,50 ευρώ. Επιπλέον, στο μενού τους έγραφε ότι το μπιφτέκι ήταν χειροποίητο ενώ ήταν κατεψυγμένο και μάλιστα κακής ποιότητας.