Ξεκίνησε από το χρήστη

lampito79

Εχετε φάει ωραίο γλυκό σε εστιατόριο;

12847
40
0
  • lampito79

    Εχω απογοητευτεί στα περισσότερα εστιατόρια από τα γλυκά. Τόσο που τείνω να πιστέψω ότι έχει δίκιο ο διευθυντής μου (μέγας γαστρονόμος) που λέει ότι αν φας καλό γλυκό από σεφ, είναι μάλλον κακός μάγειρας. Τα περισσότερα είναι μια αλαμπουρνέζικη σύνθεση ασυνδετων υλικών. Το χειρότερό μου τελευταία ήταν στο Polly maggoo όπου η «κρεμ μπριλέ ρυζόγαλο» ήταν ένα απλό ρυζόγαλο με λίγη καμένη ζάχαρη από πάνω. Καμία φινέτσα, τίποτα. Πες το έτσι να καταλάβουμε και άσε τα κρεμ μπριλέ γιατί ο άλλος απογοητεύεται... Τάζεις σφυρίδα κι έρχεται γαύρος.
  • MrsPatmoreAndDaisy

    Έχουμε και λέμε: στο Χειμώνα-Καλοκαίρι 15 γλυκά του Χρυσανθίδη, ανιψιού του Παρλιάρου, στη Σουζάνα στο Παλαιό Φάληρο ωραίο καζάν ντιπί και κιουνεφέ, και πριν από καιρό έφαγα ωραίους ζβίγγους κάπου αλλά δε θυμάμαι που. Άμα θυμηθώ, θα επανέλθω.
  • lampito79

    Επανέρχομαι στο θέμα γιατί έφαγα στη Σουζάνα. Είχα ξαναπάει αλλά δεν είχα χώρο για γλυκό. Είχατε δίκιο για αυτό το εστιατόριο MrsPatmoreAndDaisy. Στα άλλα δεν έχω πάει αλλά ευχαριστώ για το tip.
  • eydokia

    έχετε δοκιμάσει παγωτό μπουγάτσα?ε λοιπόν δοκιμάστε. που? στην καλλίστη γεύσις
    με φύλλο κρούστας και σώς καραμέλας είναι σούπερ.
    θυμηθείτε με
  • jbouro

    Ναι! στο Nobu Matsuhisa στην Βουλιαγμένη ο Ζαχαροπλάστης Μαρίνος Κοσμάς πάντοτε φτιάχνει εξαιρετικά γλυκά.. Δοκίμασα τα κυδώνια σε toban με μαρέγκα και παγωτό και έπαθα πλάκα..
    Επίσης στο Fabrizio's του Μπουλιάνι δοκιμάστε το AB-FAB. Η Σουζάνα όντως έχει τρομερό Κιουνεφέ!
    Γενικά όμως δεν έχω ευχαριστηθεί γλυκά σε εστιατόρια..
  • chrispat9

    Το πιο απιστευτο σοκολατενιο γλυκο το εχω φαει στο ιντερκοντινενταλ,στο εστιατοριο Premiere στον τελευταιο οροφο!εγω και οι φιλες μου το θυμομαστε χρονια τωρα,και λεμε οτι αξιζε ολο το γευμα για αυτο το γλυκο!...
  • gxgxs

    Καλλίστη. (fullstop)

    Μπουγάτσα. (fullstop)
  • eltet

    Επειδη ζω στην επαρχία οι εμπειρίες από καλά εστιατόρια είναι λίγες. Τα γλυκά είναι συνήθως έτοιμα και δεν μου προξενούν καμία εντύπωση. Την μία και μοναδική φορά που επισκέφθηκα ψευτογκουρμέ εστιατόριο στην περιοχή μου μετάνιωσα που έβαλα στο στόμα μου το κουταλάκι με την κρεμ καραμελέ. Ακόμη θυμάμαι την αυγουλίλα :-(.Πείτε με βλαχάρα αλλά θα προτιμούσα μια καραμελέ του κουτιού.Έχω φάει όμως ωραία του κουταλιού έξω από το Καρπενήσι. Τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν ένα γλυκάκι απλό; Τελικά όλα είναι θέμα ταλέντου....
  • marina4food

    Εξαιρετική pana cotta του εστιατορίου Calypso στο ξενοδοχείο Elounda στην υπέροχη Κρήτη μας!
  • penguin

    Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Πράσινες Πόρτες πορτοκαλόπιτα. Μεγάλη μερίδα, νόστιμη και φέρνουν και επανάληψη
  • Kleo

    Το σεμιφρέντο σοκολατα στο Δυο στην Ξενοκράτους στο Κολωνάκι. Ενα γαλακτομπούρεκο με μεσκαρπόνε και σταφίδες που έφτιαχνε ο Καραμολέγκος στο Αριστερά-Δεξιά. Οι λουκουμάδες με λεβάντα στο Αλάτσι. Η τριπλή κρεμ μπρυλέ στο Αθήρι -κυρίως η γεύση με πορτοκάλι. Και το καλύτερο: Η τάρτα με καραμελωμένο αχλάδι στο Cucina Povera.!!!
  • komis

    Ολα τα γλυκά που έχει το εστιατόριο Botrini's είναι απλώς θεικά,παραδεισένια!!!!!!!
  • stefaka

    [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Crème_brûlée]creme brulee[/url]
  • gefsitelia

    Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα επιδόρπια του ιατλικού ετσιατορίου Pausa στο Μαρούσι. Φτιάχνονται την ώρα που τα παραγγέλνεις και η γεύση τους απλά...τέλεια!
  • iliana

    Το καλύτερο γλυκό σε εστιατόριο το ειχα φάει στο ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ στο Χαλάνδρι " Πανακότα με σάλτσα βατόμουρο – φράουλα και τρίμμα από μπισκότο αμυγδάλου" ήταν καταπληκτικό!